Banaanhoed workshop

En… zien ze er niet prachtig uit de Red Stones met hun banaanhoed.

Zo’n 15 Red Stones hebben op 26 januari de weg naar het huis van Marga gevonden waar zij werden opgewacht met koffie en heerlijk eigengemaakt gebak. De ‘banaan-hoed-sessie’ was strak voorbereid, waardoor in een mum van tijd iedereen met de schaar of met de naaimachine bezig was haar rood/paarse creatie gestalte te geven of belangstellend toekeek hoe een ervaren naaister dat voor haar deed.

Alhoewel  het aantal naaimachines 1 op 3 was, viel er -zoals ladies betaamt- geen onvertogen woord. Wel heel veel andere woorden. Erg ladylike was het feit dat een paar nijvere bijen meer dan een hoed maakten. Nee, niet voor zichzelf, maar voor zieke of werkende mede-Stoners.

Nog even snel allemaal een hoedenspeld in elkaar gedraaid en dan een heerlijk vrouw-eigen deel van de ochtend: met zijn allen voor de spiegel en frutsen maar. Net zo lang tot iedereen met banaanhoed op zich mooi en lekker voelde. Het resultaat was verbluffend: van een simpel patroon vijftien totaal verschillende hoofddeksels. De door Marga klaar gemaakt goulashsoep was net zo lekker als hij rook en vormde samen met de broodjes de lunch, als afsluiting van weer een plezierige ochtend met elkaar.

 

Alhoewel onze ladies gedisciplineerd werkten, was het feit dat het allemaal zo gladjes en op tijd verliep toch voor een groot deel te danken aan het organisatietalent en de didactische vaardigheden van Marga, Chapeau door: Anne Marie

 

Twee keer een Red Stone bijeenkomst missen omdat je ziek bent. Dat is echt helemaal niet leuk. Vooral als de dames bij je buurvrouw in huis zijn. Maar……….Elly was zo lief om een rood/paars bloemetje te komen brengen om het leed van Marianne wat te verzachten. Bedankt!!!!

De banaanhoed stond haar trouwens hartstikke goed.

rodehoedenlijn