Djembe met Henk Busscher

Workshop djembé

Vrijdag 19 oktober was er door Annemarie en Janneke een Percussie workshop georganiseerd. Vanaf half 6 werden we verwacht in Erica bij Janneke thuis waar we, voorafgaand aan de workshop, heerlijke exotische gerechten kregen voorgeschoteld om in de stemming te komen. Janneke had haar aversie voor kip overwonnen en een verrukkelijke exotische kippensoep gekookt. Iet had een heerlijke originele

Afrikaanse Bobotie schotel Download uit_de_keuken_van_iet_bobotie.doc

gemaakt en Annemarie

liet ons genieten van haar Afrikaanse runderstoofpot, groentestoofpot en hete piri piri. Download afrikaanse_runderstoof.doc

Iedereen was het er over eens, het smaakte allemaal voortreffelijk en de recepten werden ons beloofd, zodat we het later ons thuisfront ook voor konden zetten. Natuurlijk werd er ook een gezellig glaasje bij gedronken en toen om kwart over 7 Henk Busscher met zijn 2 (schijn)zonen, met de Djembé’s kwam voor de Percussieworkshop, zat de stemming er al aardig in.

Zodra de trommels uit de hoezen waren begonnen de dames al naar hartenlust te trommelen, alsof ze de hele workshop niet nodig hadden. Vooral Elly ging volledig uit haar dak en raakte in extase!

Henk moet, toen hij de dames met rode hoedjes bezig zag, even gedacht hebben ‘waar ben ik nu terecht gekomen’, maar had de club goed in de hand. Hij wilde wèl even weten hoe het zat met die rode hoedjes, maar, nadat hij min of meer oprecht verbaasd, de opmerking maakte dat hij zich toch niet goed kon voorstellen dat deze dames allemaal 50+ waren, kon hij geen kwaad meer doen!


Na een korte inleiding over het ontstaan van het slagwerk in Afrika, Azië en Amerika, heel mooi muzikaal omlijst door de 3 muzikanten, mochten we zelf aan de slag. We leerden de verschillende slagtechnieken en al heel snel vormden we een compleet Djembé orkest. Na een rondje solo improvisatie bleek dat ieder van ons behoorlijk muzikaal was!

Na de koffiepauze, met heerlijke slagroomsoesjes en bonbon, werd de workshop vervolgd. Aan het eind van de avond hadden we weliswaar blauwe vingers van het slaan op de Djembé, maar waren we alle frustraties, zo we die al hadden, kwijt en hadden ons heerlijk uitgeleefd. Het was een enige avond en een compliment aan alle kokkinnen, organisatie en gastvrouw van deze avond is zeker op zijn plaats.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s