Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Maastricht

Vanuit Emmen naar Maastricht, dat betekent rond zes uur de wekker zetten en de trein van half acht nemen. In Zwolle waren we wel goed wakker en stapten vol plezier in de trein richting Utrecht. We hadden niet opgelet en waren in de stilte-wagon gestapt en al snel werden wij daar zeer verontwaardigd op gewezen. Gelukkig had Elly tijdschriften bij zich. Kijk wat Janneke kreeg! Janneke had het moeilijk, ze moest vreselijk lachen en liep paars aan van benauwdheid omdat ze zich moest inhouden.

Gelukkig duurt de rit van Zwolle naar Utrecht maar een uurtje.
In Zwolle beter opgelet en Gerrie kon vrijuit met haar kleindochter praten. Er zaten gezellige mensen om ons heen die zeer belangstellend waren  Wie weet begint die mevrouw uit Heiloo nog een eigen groep! Dora probeert nog een beetje slaap in te halen.

Uiteraard hadden we na 4,5 uur treinen zin in een broodje. Het leuke cafe waar Elly heen wilde was vol, dan maar de eerste de beste lokatie die we zagen. Wat een verkeerde keuze! Even twee tafeltjes bij elkaar zetten, vergeet het maar. Op de opmerking van Karin “U heeft vast een lekkere kop koffie voor mij” werd schamper gereageerd met een “natuurlijk, ander verkoop ik dat niet”. En zo ging het door met onvriendelijke bejegening. En maar wachten op de bestelling. Een tafeltje had al lang het eten maar het andere tafeltje nog niet.  Toen ook andere gasten opstonden en weg liepen besloot de helf van ons, die nog niets had, ook te gaan. De eigenaar presteerde het om de blijvers hun rekening voor te leggen. Die is natuurlijk niet door ons betaald. Gelukkig bleek deze lunchroom niet representatief voor Maastricht want in alle andere lokaties was het prima.

Met donker naar de Kerstmarkt

Gluhwijn op, vrouwen die je aan het lachen maken, dan krijg je deze foto

Marianne, Gerrie en Dora zijn in het reuzenrad geweest op de Kerstmarkt. Marianne met hoogtevrees toch het fototoestel mee.

Kerstmarkt vanuit het reuzenrad. Na een eerste angstig rondje lukte het weer om een foto te maken. Elly kreeg wel opdracht van Marianne om doodstil te blijven zitten. Gelukkig geen wind zodat de schuitjes rustig bleven.

De eigenaar van de gluhwein tent vond het wel gezellig, die Rode Hoeden vrouwen en gaf ons een rode sjaal kadoo.
Na een bezoek aan de Kerstmarkt naar het hotel om ons om te kleden voor het eten. We hadden prima kamers in het Novotel en het shuttlebusje brengt je weer keurig terug naar het centrum. Mooie oplossing. Je kan ook met de taxi voor een gereduceerd tarief van 8 euro.

We hebben echt lekker gegeten in Restaurant Mes Amis Tongersestraat 5. Annaline weet wat gastvrijheid is!!

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt in het novotel waren we weer helemaal in de mood om de stad in te gaan. Naar het luxe modestraatje van Maastricht waar Elly bij Natan prachtige kleren heeft gepast.

Kopen, kopen er werd zelfs een koffertje voor aangeschaft. Nog een lekkere salade en het zat er weer op. De lange treinreis naar Emmen stond ons weer te wachten en dan maken wij er ook nog een langere reis van door de trein te missen.

rodehoedenlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s