Hiilegonda Hoogvliet

Woensdag 2 april bezochten we een lezing van hoedenmaakster Hillegonda Hoogvliet in de bibliotheek van Dalen. Gon is ontwerpsters voor oa. Sheila de Vries en Mart Visser. Creativiteit zit in haar genen, toch is ze met 40 jaar zich pas volledig gaan toeleggen op het ontwerpen en maken van hoeden. Het ontwerpen van hoeden, benadrukte Hillegonda, is een stijl van leven geworden. Haar grote voorbeeld is Harry Scheltens (maakte de hoeden voor de Koningin).

Wij hebben geboeid geluisterd naar een leuke lezing waarbij de geschiedenis van de hoed in vogelvlucht werd doorgenomen. Een van de belangrijke voorwaarden voor een hoofddeksel is het vrij zijn van de ogen. De hoed is dan een onderstreping van de persoonlijkheid en doet wat voor je.

Onze groep viel op, Hillegonda sprak haar waardering uit voor onze smaakvolle en elegante kleding. Vooral Karin kreeg complimenten.

De hoed van een mevrouw uit Coevorden (was dit een lid van de Red Roses?) , die een zelfgemaakte hoed uit vilt getrokken op had, viel in de prijzen. Zij kreeg een boekenbon.

Hillgonda  had een kleine selectie van  de door haar gemaakt hoeden meegenomen. Zij heeft deze hoeden graag om zich heen en doet er geen afstand van. De bibliotheek in Dalen had met Hillegonda een leuke spreker uitgenodigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s