Groninger Museum

Donderdag 29 mei 2008 hadden we met de rode hoedjes een uitstapje naar het Groninger Museum, waar Gerard Schijf (broer Corrie) en werkzaam bij Team4

ons het een en ander over het ontstaan, de architectuur en het bouwproces zou vertellen en ons daarna een rondleiding zou geven door het gebouw. Het leek me wel een leuke idee om voor dit uitstapje ook nog wat andere Red Hat Chapters uit te nodigen, zodat behalve onze eigen Red Stones, Red Hatters uit Hilversum, Emmen (Red Butterflies), RHINNers (Rode Hoeden In Noord Nederland) en Almelo (Red Diamonds) aanwezig waren. Het resultaat was dat we met ruim 40 vrouwen (in rood en paars) het museum in wandelden.

Om half 2 werden we in het Auditorium van het museum welkom geheten door onze eigen queen Ine en kreeg ik, uit waardering voor het organiseren van dit uitje, een onderscheiding opgespeld, de rose roos! Wat een eer!!

En dat terwijl het feest eigenlijk nog moest beginnen. Ook Gerard kreeg op voorhand al wat flessen drank uitgereikt, die hij beloofde weer in te zullen leveren als zijn presentatie achteraf tegen zou vallen. Hierna hield hij, na een korte inleiding over wie hij was (het broertje van Barones van Bavarois tot Butterscotch! ) en na wat voorbeelden van de gebouwen die hij ontworpen had, een zeer boeiend en enthousiast betoog over het ontstaan, de diverse (kunstenaars)architecten en de ontwikkelingen tijdens het bouwproces van het Groninger Museum. Het publiek was enthousiast en ik apetrots. (Wat heb ik toch een leuke broer.)  De flessen drank mocht hij houden!!

Na een groepsfoto op de trap begon, onder zijn leiding, de rondleiding door het gebouw.
Gerard voelde zich erg op zijn gemak tussen al dat vrolijke rood en paars en fluisterde mij toe dat hij best begreep dat ik met die club de grootste lol had!

We eindigden de museum excursie in het museum café, waar Gerard ook nog even gezellig een kopje koffie mee dronk.
Een stadwandeling uitgezet door Rhinn eindigde bij een heel leuk kledingzaakje, waar veel paars en rode kleding hing, dus…..allemaal naar binnen, kijken en passen!!!

Ik, en niet alleen ik, had inmiddels geen voeten meer en samen enkele dames van de Almelose delegatie rustten we even uit, met één bil op een richeltje voor de etalage, waar we vervolgens weer door diverse voorbijgangers op de foto werden gezet.
Tot slot bleven we met 21 dames eten bij een heel gezellig restaurant aan de Vismarkt in Groningen. De sfeer was prima en iedereen heeft het naar haar zin gehad.

Groningen was kleurrijk die donderdag, dat werd ook waargenomen door Harry Perton schrijver  van weblog Gelkinghe

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s