varen op de weerribben

Een prachtige zonnige dag, een schitterende omgeving, nog lekker rustig, fluisterbootjes, een prima organisatie, lekkere dingen en vrolijke vrije vrouwen. Kortom alle ingredienten voor een dag met een gouden randje.

Om tien uur verzamelen op de carpoolplaats van Oosterhesselen, vrouwen over de auto’s verdelen, een uurtje rijden en we zijn in Wanneperveen waar fluisterbootjes gehuurd waren bij de firma Nijenhuis .

Wij waren met 13 vrouwen en in Rode Hoedenland betekent dat echt geen ongeluksgetal. Janneke, Gerrie en Dora die deze dag organiseerden hadden van alles in de bootjes te laden voor we konden  afvaren.

Nog even een uitleg hoe je moest omgaan met de bootjes en daar konden we gaan.

Via kanaaltjes naar Giethoorn. En waarom er zoveel ingeladen was in de bootjes werd ons al snel duidelijk tijden de koffie pauze:

Yvonne kon niet later ons even te helpen herinneren aan de belangrijke voetbalwedstrijd van vanavond. Het is haar vergeven na de prachtige score van het Nederlands elftal die avond tegen Italie:  3 – 0.

Giethoorn was heerlijk rustig, wat het varen door de kanalen heel
plezierig maakt. Genoeg moois aan natuur en huizen te bewonderen.

 

 

 

Met lunchtijd hebben we aangelegd op een van de eilandjes en weer van allelei lekkers en …zelfs gekoelde witte wijn. Het smaakte ons overheerlijk allemaal.

Na de lunch  de grote plas oversteken en daar sloeg het noodlot toe. Hoed waaide Gerrie van het hoofd, dreef even sierljk op h et water maar voor iemand in de buurt kon komen was de hoed kopje onder gegaan en niet meer te vinden. De anderen voelden nog eens even aan hun eigen pet of hoed maar Gerrie moest verder zonder.

Wat doen echte dames als er hoge nood is. Juist je legt even aan bij een restaurant. Je kan toch niet met hoed op in de bosjes.

En ondanks feit dat we deskundige bij ons hadden zouden we even laten verdwalen op het water. Een kanaaltje missen, een boot die wat te langzaam gaat en ja hoor, elkaar kwijt en de route kwijt. Wel hulpvaardige vaargenoten die ons de route wezen en ons over het grote kanaal terug wilden sturen. Nu, mooi niet! We mogen dan vrijgevochten vrouwen zijn maar met rode hoed en een klein fluisterbootje op het kanaal met grote vrachtschepen, dat wordt te dol. Dus weer terug en al snel werd het meer weer gevonden waar we echt weer even bij moesten komen met alweer…..ja, alweer allerlei lekkers.

Het was een prachtige dag. De deelnemers:

 

bedanken de organisatoren: janneke, gerrie en dora

 

 

Voor een heerlijke, niet te overtreffen dag op het water.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s