Amsterdam

Vrijdag 15 augustus was het dan zover. 11 Red Stones uit Drenthe naar de grote stad AMSTERDAM. Onze reisleidster was Elly die Amsterdam op haar duimpje kent. Al lang van te voren had Elly via e-bay treinkaartjes voor ons gekocht. Erg goedkoop voor 14,95 een retourtje en anders betalen we 38 euro. De dag begon hectisch met een Red Stoner die zich had verslapen. We hebben in Zwolle een half uurtje op haar gewacht zo dat we met zijn allen verder konden reizen.

In Amsterdam had Elly fietsen voor ons gereserveerd bij Mac Bike. Mooie rode fietsen.
Gelukkig een beetje laag zodat we met de voeten bij de grond konden, dat was wel handig in het drukke Amsterdamse verkeer.

De eerste stop die onze reisleidster voor ons had bedacht was de bakkerswinkel in de Warmoesstraat. Een leuk adres, lekkere broodjes en verrukkelijke notentaart. Maar waarom moesten ze nou zo moeilijk doen over het feit dat we niet gereserveerd hadden?

We hadden veel bekijks met onze rode hoeden en paarse outfit en waar overkomt het je nu dat twee jonge Italiaanse knullen met vrouwen boven de 50 op de foto willen? De gemiddelde leeftijd van de vrouwen op deze foto is 70 jaar!!!
(let op de achtergrond)

Na de bakkerswinkel ging het op de fiets dwars door Amsterdam via de Zeedijk en Chinatown richting de Dam.

Het was druk in Amsterdam en er stonden veel “levende beelden”. Onvervaard fietste Elly met ons in haar kielzog over de Dam wat haar even later een flinke reprimande van de politie opleverde. En verder naar het Begijnhof, een oase van rust midden in de drukke stad.


Een Amerikaanse dame uit Californie, die helemaal weg was van de paarse laarzen van Gerrie, wilde ons perse op de foto zetten voor haar Red Hat vriendin thuis. Dus wij gewillig voor haar poseren.

En weer buiten het Begijnhof overkwam ons toch wel zo iets wonderlijks. Binnen 2 minuten stond daar opeens een hele groep mensen foto’s van ons te maken. Dan weet je toch echt niet wat je overkomt. Wel heel erg leuk!

Img_6044

En wij maar uitleggen wie we zijn en waarom we een rode hoed en paarse kleding hebben.

Reisleidster Elly riep ons weer bij elkaar om verder te fietsen naar het Tassenmuseum Hendrikje op de Herengracht.We fietsten langs Tuschinski en vlak daarvoor had Marlies nog de pech dat haar snelbinders tussen de spaken kwamen maar met een geleende schaar van een van de winkeliers was dit euvel snel verholpen. De anderen konden even bij het theater binne kijken.

Onderweg werd ons van alles toegeroepen en we kregen zelfs een luid applaus van een groepje jongelui.

Het tassenmuseum was enig. Echt zeer de moeite waard. We waren verrukt over de leuke tassen, beursjes etc, die daar te zien waren. Het museum is gevestigd in een erg mooi pand.

Natuurlijk moesten er ook nog ergens hoeden worden gepast en aldus togen we naar Herengracht 422 . En ja hoor enkele Red Stones hebben er weer een hoed bij.

De tijd begon te dringen, de fietsen moesten weer terug voor kwart voor zes. Nog even door het drukke Vondelpark en jammer jammer dat we geen tijd hadden voor het terras dat Elly voor ons in gedachten had. Maar dan gaan we gewoon toch nog een keer!

Eten kwam er niet meer van. Dan maar een lekker broodje kopen en in de trein opeten. Om tien uur waren we weer thuis. Elly even zonder hoed, die lag nog in de trein. Het was een geweldige dag, leuk uitgezet door reisleidster Elly, mooi weer, we hebben allemaal genoten. Elly bedankt.


 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s