Red Hat Nederland Conventie

12 Rode Steentjes waren aanwezig op de Conventie in den Helder. Half negen van huis en klokslag 11.00 uur in den Helder. De rit viel erg mee. En alsof we het hadden afgesproken binnen 5 minuten waren we er allemaal. De conventie werd gehouden bij Willemsoord de  oude haven van den Helder, een mooie lokatie.

Een vriendelijk ontvangst door een van de 8 scholieren die de Rhazzers hebben geholpen met het organiseren van de Conventie.

De Rode Steentjes waren met de auto en daardoor vroeg aanwezig. Het merendeel zou massaal met de eerst nederlandse treinhoot meedoen en wat later komen. De koffie met de Rhazzer smaakt ook in de nog lege zaal heel prima.

Om 12 uur werd de conventie geopend door een leuke burgervader van den Helder. De grote ruimte was donker gemaakt om meer sfeer te realiseren wat het fotograferen bijna onmogelijk maakt. Het startschot werd gegeven door netten met rode en paarse ballonnen onder luid gefluit van “rol” fluitjes. We hadden prikkers gekregen om de ballonnen kapot te prikken.

De Rhazzers hadden een sprankelend optreden ingestudeerd olv Rian (ja, diezelfde Rian die bij ons de koorworkshop zou gaan doen). Bij het “Lets twist again” bleef echt niemand meer zitten en onze Red Stoontjes twistten naar hartelust. Wat minder diep door de knietjes maar in onze hoofden zat het wel goed. Jonge meiden!

Tussen het programma van zang, dans en cabaret door, konden we ons hart ophalen in de naastliggende hal met kleding, hoeden, sieraden etc.

Karin, Corrie (echt een hoed, een Queen waardig) en Marianne kochten een nieuwe hoed bij Anna Martinali. (Voor jullie even een klein stukje inside information: mijn man kwam niet meer bij van het lachen toen ik ’s avonds binnen kwam met nieuwe hoed. Ondanks dat is de hoed wel goedgekeurd). Een aantal van ons is de onderzeeboot gaan bekijken en anderen gingen mee met de reddingsboot. En de echt handige glipten gewoon mee bij beide activiteiten)

Aan het eind van de middag nog een Salsa les. Marianne was vergeten dat ze griep had en danstte vrolijk mee. Nog aardig los in de heupen hoor!

In een rustig hoekje hebben tussendoor de Venetie gangers nog even met elkaar kennis gemaakt. Je kon aan de gezichten wel zien dat iedereen daar vreselijk veel zin in heeft.

Tot slot gaf de Rozen Koningin het “stokje” door aan Queen Corrien van de Anrhemse (L)uitjes, die volgend jaar op zaterdag 25 april, de vijfde RHS Nederland Conventie zullen organiseren.

RHAZ en Linda Rose Smit, Rozenkoningin van de Zeven Zeeën tot de Woestijnen (en alles wat daar tussen ligt) geweldig bedankt voor een geslaagd “Grenzeloos 2008”

Lady Rub-a-Dub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s