Sinterklaas bij de Red Stones

De laatste donderdag van de maand (27-11-08) , dus inloopborrel van de Red Stones. 18 Rode Steentjes waren aanwezig bij de Tante van Sweel en laat Sinterklaas nu toch voor alle 18 dames cadeautjes hebben gebracht. Sint zou Sint niet wezen als hij er niet iets speciaal van had gemaakt. Op de tafels lagen chocoladeletters met een gedichtje.


Het gedichtje ging over een Red Stoontje en eenmaal geraden kon er een pakje gepakt worden. Sommige gedichtjes werden in een keer door de hele groep geraden maar er waren er ook met grote vraagtekens. Meestal wist de persoon zelf dan toch wel weer dat het over haar ging. De hulp Sinten hadden weer geweldig hun best gedaan.

Prachtige gedichten werden, soms een beetje zenuwachtig voor wat er komen ging, voorgelezen. Ze waren ontroerend, pittig, komisch, onthullend, vleiend, waarderend en zelfs een in het duits. De mooiste suprises waren er. Een muzieknoot, een dweil, een camper, een prinses op de erwt, een bridge geheugensteuntje, een gondel, een rood hoedje, je kon het zo gek niet bedenken.

Prachtige kadootjes waren er: kettingen, amuseglaasjes, muziek, handbeschilderde amuselepeltjes, een venetiaans masker, een leuke “kikker”gieter en bedsokken. We zijn allemaal vreselijk verwend.

Sint had weliswaar een foutje gemaakt met de namen maar ook dat kon de pret niet drukken. Een “nood”kadootje maakte dat de ongelukkige die niets kreeg toch gelukkig werd (al nam ze het gedichtje van de Sint helemaal niet serieus) en voor het andere rode steentje waren er gewoon twee mooie kadootjes. Ook niet gek.

En natuurlijk werd er meteen rondgekeken bij het openmaken. Wie zal dat voor mij gemaakt hebben??

Het was een warme, oergezellig avond. En Sint…..we weten niet waar we volgend jaar zitten maar zoek ons aub weer op!!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s