Erica’s hoedenmakerij

Dinsdagmiddag kwamen we bij elkaar ten huize van onze freule Poppelia, waar we o.l.v. Erica in haar gezellige ‘atelierkelder’ hoeden zouden gaan maken. Erica had al de nodige voorbereidende werkzaamheden getroffen en er lag een stapel rode, omzoomde (of is het omboorde?) driehoeken klaar die wij moesten omtoveren tot een hoed.

We konden kiezen uit een soort open ‘tulband’ of een dichte hoed. Erica en Karin (ook al zo’n creatieve geest) hadden wat voorbeeldhoeden gemaakt. Er werd driftig gepast en in eerste instantie vond iedereen de ‘tulband’ niks. Stond voor geen meter, tot iemand het gevaarte omgekeerd opzette en iedereen ineens riep dat dàt énig stond!! De helft koos voor de ‘tulband’ en ik voor de ‘gewone’ hoed. De keuze was gemaakt en we konden aan de slag. Jannie had in ongeveer 5 minuten al een hele mooi ‘tulband’ in elkaar gespeld. Ik staarde nog steeds wat hopeloos naar de rode driehoek en sprak mezelf moed in om een begin te maken. Voor de ‘gewone’ hoed moest eerst een rondje geregen worden, dat later om een mal ging waar dan je hoofd op gevormd ging worden. Het omrijgen was geen probleem, het maken van de bolle vorm was lastiger. Het moest voorzichtig gebeuren, want voor je het wist trok je een gat in het mooie rode gaas. Daarna moest er een band op worden vastgezet en toen kon het vormen beginnen. Vier grote punten staarden mij aan. Het moet gezegd, alles wat je ermee deed werd wat. Had ik net van alles’ gevormd’ en met spelden even vastgezet, zette ik het op mijn hoofd, riep iedereen in koor: “Je lijkt wel Napoleon”. Nou dat wilde ik niet, dus het moest anders.

Met wat hulp van Erica lukte het uiteindelijk om er toch nog iets ‘bijzonders’ van te maken, zonder associaties met zeerovers of Franse generaals. Marijke en Jannie waren inmiddels al klaar en hadden een prachtig hoedje op hun hoofd. Ria knutselde, met een klein beetje hulp van Karin, enthousiast een geweldige creatie in elkaar en aan het eind van de workshop konden we allemaal trots met onze nieuwe hoed op de foto. “Chapeau” voor onze freule Poppelia! En bedankt voor de lekkere koffie en thee met cake.
Queen Cornelia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s