pitch en putt

18 juni organiseerden Jill en Iet Pitch en Putt bij countrygolf in Eeserveen

Ik, Queen Cornelia van B tot B, die nog nooit een golfstok in de handen heb gehad, mocht in een team van ervaren golfsters meedoen met dit spelletje, wat zoveel betekent als eerst hard slaan en dan voorzichtig schuiven. Voor de golfleken onder ons werd vooraf een korte uitleg gegeven over de slagtechniek. We kregen van Jill, onze Lady Fruit Cake, een eigen gebakken versnapering mee voor onderweg en daarna was het zover. Mijn nieuwe rood/paarse gympen mochten het heilige groene gras betreden.

Nou, het viel niet mee! Ik moest al erg nadenken bij het vastpakken van de stick. Linkerhand zo, dan rechterhand er soepeltjes onder naar boven schuiven, pink over de andere hand vastpakken. Niet klemmen (al mijn vingers gingen zeer doen. “Ja je klemt”!). Voeten gespreid, niet te ver, niet te dicht bij elkaar. Ogen op de bal. Rug iets gekromd. Dan iets door de knieëen, kont iets naar achteren (op de golfbaan gebruiken ze natuurlijk andere termen). Nog steeds ogen op de bal. Wel kijken waar die bal naar toe moet (heeeel in de verte, naar die vlag!), dan soepel de stick naar boven over de rechter schouder en dan een enorme, nog steeds soepele, zwaai de bal een tik verkopen en weer soepel en elegant doozwaaien tot over de linkerschouder. Mensen die mij kennen zullen begrijpen dat dit voor mij een enorme klus is.

Mijn teamgenoten, Jill, Ine en Marlies, waren echt schatten. Ze moedigden aan, gaven aanwijzingen, keken naar de voetenstand, juichten om het hardst als mijn bal niet in het water of in de zandput (heeft natuurlijk ook een chickere naam, maar die weet ik niet meer) terecht kwam en straalden met mij, als het soms per ongeluk goed lukte. Dat we aan het eind van de avond de eerste prijs wonnen, was echt aan hen te danken, maar ja wat wil je met iemand (Marlies) in het team met handicap 6. (Ik dacht altijd dat een handicap iets naars was, maar bij golfen is dat anders heb ik geleerd gisteravond.

Na het golfen dronken we nog wat op het terras van de golfbaan en waren er heerlijke hapjes. Iet had weer haar super lekkere hartige taartjes gebakken, Marga, onze kersverse oma, trakteerde nog op blauwe Marsmellows (’t was een kleinzoon!) dus met de pinda’s, bitterballen, kaasjes, worstjes enz. was het niet een geweldige avond voor de lijn.

De slotconclusie van deze avond was dat het supergezellig was. We ontzettend veel plezier gehad hebben. Ik supertrots ben op mijn eerste prijs, de paarse toilettas. De golfbaan wel erg moeilijk te vinden was.  Iet en Jill het geweldig hadden georganiseerd. Ik niet bekeerd ben tot de golfsport, maar volgende keer, zo die er komt, absoluut weer meedoe!

Een persoonlijk fotoverslag van onze Queen Cornelia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s