Dagje Naarden Vesting

 

Met elf Steentjes brengen we vrijdag 13 november een bezoek aan Naarden. Het was vroeg opstaan geblazen dit keer want Elly en Iet hebben een vol programma voor ons bedacht in Naarden.

We starten bij  “La Table” sfeerbeurs in de (St. Vitus) Grote Kerk in Naarden vesting. Eerst een lekker kopje koffie onder de kansel.

Konden we meteen genieten van het mooie plafond in de kerk.

Toen in de 16e eeuw in Holland de welvaart toe nam werden de kerken vergroot naar het voorbeeld van de Franse Kathedralen. De nieuwe basilieken hadden houten tongewelven en in Naarden werd dat tongewelf beschilderd met bijbeltaferelen. In 1965 werd begonnen met een prachtige restauratie en dat maakt dit plafond tot een zeldzaam cultuurmonument van Europese klasse.

Verkwikt door de koffie togen we de beurs op. We werden hebberig van alle moois wat daar te zien was. Zo tegen Kerstijd wil iedereen wel iets leuks voor op de kersttafel of andere versiering in huis.

We kwamen tijd te kort en dat was maar beter ook voor de portemonnaie. Vervolgens een lekkere lunch in het Fagel Lunch restaurant in het Arsenaal.

Paul, de zwager van Iet gaf ons na de lunch een rondleiding door Naarden vesting. Het was inmiddels droog en daarom lekker even buiten rond te lopen. Paul is een enthousiaste en vooral vrolijke verteller. De dames liepen met plezier mee met hun gids, gekleed in paarse trui en rode das!

De wandeling voerde ons door de mooi straatjes van Naarden Vesting, langs het Comeniusmuseum, Promerskazerne, Stadhuis waar we het geluk hadden dat we even binnen konden kijken. Kijk maar even hier voor meer info over Naarden Vesting: KLIK

We besloten de dag met een glaasje en bitterballen in een van de gezellige cafe’s van Naarden. Het was al donker toen we terug liepen naar de auto’s die geparkeerd stonden bij het Arsenaal. We hebben een mooie dag gehad. Elly, Iet en Paul bedankt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s