Dickens Festijn

Het was kou, erg koud die morgen van 18 december 2009 dat wij met zijn drieen naar het Dickensfestijn in Deventer gingen. De temperatuurmeter in de auto gaf -10 graden aan. De treinen waren 2 dagen daarvoor al helemal op de hobbel door plotselinge sneeuwval en we waren dan ook benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Janneke en Marianne hadden geen problemen met de trein van Nieuw-Amsterdam naar Zwolle maar Corrie die vanuit Beilen moest komen had een flinke vertraging en ook nog eens een kapotte trein. We waren dan ook wat later in Deventer dan de bedoeling was. Tot onze grotte verrassing werden we buiten het station meteen aangesproken door ordebewaarders die ons herkenden als “Red Hat Ladies”. Zij wisten ons te vertellen hoe we moesten lopen en dat we langs de lange rij wachtenden konden gaan. Perfect toch!

 

Wij waren in Deventer op uitnodiging van Queen Theatrix van de Deventer Diva’s. Zij regelde een huiskamer waar we die dag terecht konden voor koffie, een broodje, een drankje en natuurlijk elkaar ontmoeten.

Achter de doedelzakken aan togen we de binnenstad in naar de ingang van de kleine straatjes waar het Dickensfestijn gehouden werd.

Dik ingepakt alle rode en paarse kleding in laagjes over elkaar aangetrokken liepen we de binnenstad in om ons te vermaken door zo’n negenhonderd figuranten die de Dickenstijd lieten herleven.

Knappe beelden

 

Statige echtparen

 

En een drukt van jewelste

 

Natuurlijk doken we op weg naar de Huiskamer ook even een Bling Bling winkeltje in.

Het was koud maar erg leuk en gelukkig reden onze treinen op tijd. We hadden geluk want er vielen heel wat treinen uit die dag.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s