Bezoek van de Vlietland Vlinders aan Drenthe

Erica Burgerjon, onze Freule Poppelia, had tijdens haar vakantie een aantal collega Red Hatters van de Vlietland Vlinders uit Leidschendam en Voorburg ontmoet. Deze ontmoeting was uiterst gezellig verlopen en het idee ontstond om een aantal vrouwen uit te nodigen voor een bezoekje aan ons mooie Drenthe. Woensdag 7 april was het zover. Negen Vlietland Vlinders, Hetty, Anneke, Marianne de Wit, Marianne Haverkamp, Erica, Jacqueline, Marijke, Bets en Carla, arriveerden om een uur of twaalf in het mooie Drentse museumdorp Orvelte. De zon scheen en nadat de Vlietland Vlinders officieel verwelkomd waren in de tuin van De Schenkerij, kregen we tot onze grote verrassing allemaal een bos prachtige Gerbera’s, van Bets die ‘in de Gerbera’s zit’.  Om 12 uur stond binnen een Drentse koffiemaaltijd klaar. Voordat we aan tafel gingen gaf de aardige serveerster enige uitleg over het restaurant dat ook een klein museum bleek te zijn. Het stond er vol met oud-Hollandse volkskunst en er hingen fascinerende schilderijen van Henk Renting. De koffietafel bestaande uit heerlijk brood met kaas, ham en een soort rauwe ham, daarna suikerbrood en krentenbrood, tot slot fruit en natuurlijk koffie en thee liet iedereen zich goed smaken. Voor we hierna Orvelte introkken werd de eerste officiële groepsfoto gemaakt. Karin verteld even kort wat er in Orvelte zoal te beleven was en al winkelend wandelden we door het zonovergoten mooie dorp. De eerste indruk van Drenthe was geweldig!

Om een uur of drie vertokken we in colonne naar Schoonoord waar we een boswandeling maakten en onze gasten grafheuvels en een eerste Hunebed lieten zien. Bij het hunebed werd even even gepauzeerd en dronken we een bekertje fris! Hierna naar Noord-Sleen, waar een prachtig vrij gelegen hunebed te zien is.

Natuurlijk moest er van ‘de Westerlingen’ bij het hunebed een groepsfoto gemaakt worden. Inmiddels was het of iedereen elkaar al jaren kende. De stemming zat er goed in en toen de Vlietland Vlinders uit hun auto 3 flessen advocaat, een bus slagroom en plastic glaasjes toverden raakte iedereen door het dolle. De lepeltjes bleken vergeten maar dat was geen enkel probleem.

   

De dames likten sabbelden en slurpten de advocaat met slagroom fanatiek op. Niet erg damesachtig, maar wat heerlijk, als red hatter kun je daar soms niet mee zitten. Leve de lol!

Na deze verwennerij ging het richting Sleen en De Deel, waar we op het terras borrelden en later binnen een heerlijke maaltijd kregen voorgeschoteld.  ’s Avonds liet Erica, bij haar thuis, haar poppenspel zien en zorgden de Erotische sprookjes weer voor veel hilariteit. Ze bleek ook nog en verrassing voor Bets te hebben, een door haarzelf gemaakt leuk ‘hoedje’ met een gigantische Gerbera erop. De knotsgezellige dag werd afgesloten met een (paar) glaasje(s) wijn in Oma’s Schouwburg. De Red Stones gingen naar huis en de Vlietland Vlinders naar hun bed and breakfast adres, ‘De Schoenlapper’ in Sleen. Alleen mijn zus sliep gezellig bij mij.  

De volgende dag om half 11 was iedereen weer paraat voor een bezoek aan het Veenpark in Barger Compascuum. Hier werden we verwelkomd door Harry Keuter, de directeur, die uitleg gaf over het Veenpark en met name vertelde over de ‘veenlijken’ die ooit door onze Erica voor het park waren gemaakt.

Tegenwoordig zijn ze niet meer opgesteld voor het publiek, maar voor ons werd een uitzondering gemaakt. Hierna besloten we eerst met het treintje naar het Pannenkoekenhuis te gaan voor een kopje koffie met appeltaart en slagroom. Yvonne en ik reden met het treintje weer terug en de anderen liepen via

het Oale Compas, een nagebouwd dorpje van plaggenhuttten en Bargermond, een nagebouwd dorp in het veen langs een kanaal, met een kerk, een kroeg, diverse oude winkeltjes, huisjes en een school. Om twee uur was iedereen bij een afgesproken restaurant om even iets te eten en te drinken. Een uurtje later klommen we in de trein die ons door het veenlandschap zou rijden.

Onderweg werd gestopt bij de turfsteker, die uitleg gaf over de verschillende soorten turf en de manier waarop turf gestoken werd vroeger. Niet iedereen durfde de afdaling in het modderige laagveen aan. Yvonne en Marianne de Wit bekeken de boel veilig van bovenaf. Na nog een laatste rit met de trein terug naar het hoofdgebouw zat het bezoek van de Vlietland Vlinders erop.

Er werd afscheid genomen en iedereen was het erover eens dat we twee fantastische dagen hadden beleefd met elkaar. Met de belofte dat de Vlietland Vlinders een tegenbezoek van de Red Stones gingen plannen maakten we nog een laatste groepsfoto en zwaaiden we de gasten uit!

Queen Cornelia van Bavarois tot Butterscotch

P.S. enkele reacties van Vlietland Vlinders die per mail binnenkwamen via mijn zus:

“Wat een fantastische dagen hebben we gehad! Het lijkt wel of ik veel langer ben weggeweest. We hebben ook zoveel leuks en interessants meegemaakt.Zeg maar tegen je zus dat het heel erg leuk was en dat we dit zeker in L´dam-V´burg gaan overdoen.”

groetjes

Carla

 

“Wat een leuke dagen waren het! 

Een groet met rode hoed, 

Queen Marianne
Red Hat Society, chapter Vlietlandvlinders”

 

“Bedankt voor de leuke foto’s. Een heel mooie herinnering aan een super-verblijf in de streek waar jouw zus woont. Wat een hartelijke ontvangst was het en een leuk programma. Ik vind haar en de dames van haar chapter allemaal even lief en ook heel creatief. Leuk ook de poppentheatervoorstelling van andere Erica en ook heel leuk als ze inderdaad bij ons te gast zullen zijn. Wil je jouw zus en haar chapter hartelijk danken voor dat alles?

groetjes van

Marijke”

 

“Het was SUPERGAAF allemaal.
Erica”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s