Zwier op de Pier

Dinsdag 27 april waren we met zes Red Stones op de Pier in Scheveningen waar de zesde landelijke conventie van de Red Hat Society in Nederland gevierd werd. Bij de ingang van de Pier speelde een draaiorgel en kon het ‘zwieren’ beginnen.

Er waren 403 vrouwen uit het hele land naar toe gekomen. De (uitstekende) organisatie was in handen van het eerste chapter dat in Nederland opgericht is, Voorschoten, met onze queen Mum aan het hoofd. We werden ontvangen met koffie en gebak in stijl.

Het ReDtekeHat koor trad op en ’s middags was er een optreden van cabaretgroep Middelbare Meiden. Erg leuk!! De hele dag stond in het teken van High Tea en we werden dan ook verwend met de meest heerlijke hapjes en drankjes.

 Naast alle zoetigheden ook verrukkelijke quiches, saucijzenbroodjes, broodjes garnaal,sandwiches, wraps enz. enz. Het kon niet op. Een combo speelde gezellig op de achtergrond als er geen optredens waren. De beroemde fotograaf Paolo Verzone, die Queen Marlène tijdens de laatste trip naar Florence, had ontmoet was naar Nederland gekomen en maakte van diverse dames een mooi portret.

Het stralende weer maakte dat er veelvuldig gebruik gemaakt werd van het terras. Even dreigde de feestvreugde verstoord te worden toen Elly haar trouwring liet vallen die onmiddellijk tussen de kieren onder de houten vlonders verdween. Gelukkig wist het personeel van v.d. Valk de ring weer terug te vinden door het terras op te breken en de vlonder te lichten, zodat Elly mèt trouwring weer thuiskwam.

Iedereen had bij binnenkomst een gratis lot gekregen en aan het eind van de middag volgde nog een verloting met prachtige prijzen. De hoofdprijd was een prachtige hoed me als thema High Tea, gemaakt door de pinkhatter van de Vlietland Vlinders, Emmy Jaarsma, die hoedenmaakster is. Natuurlijk mocht queen Marianne van de Vlietland Vlinders de hoed even op.

Met een optreden van het ReDtekeHat koor en de overdracht van het conventiestokje aan Zwolle, werd deze feestdag afgesloten.

Met een tasje vol verrassingen, eigenhandig geborduurd door één van onze gastvrouwen ( 400 tasjes à drie kwartier borduren per tasje!!!!) verlieten we de Pier.

Velen pikten nog een terrasje aan de boulevard voordat de auto of trein terug naar huis genomen werd.

Queen Cornelia tekst en foto’s van onze Queen en Elly.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s