RHODODENDRONS

IMG_4434

Donderdag 27 mei bezochten 11 Steentje het Hobbie Rhododendron park in Westerstede Duitsland.

Het was wel een eind weg maar een rit van 1,5 uur met kwebbelende vrouwen is eigenlijk ook zo weer voorbij. We hadden geweldig mazzel met het weer. Gaf weer-online ’s morgens nog een temperatuur aan van 13 graden en kans op regen, kwamen we aan met een lekker zonnetje en konden we op het beschutte terras van het park, omringd door de mooie rhododendron struiken, genieten van koffie en voor de meesten MET een lekker stuk gebak.

 

In Duitsland zijn ze  natuurlijk helemaal nog niet gewend aan Rode Hoeden Vrouwen dus veel reacties. Hier wordt geposeerd voor een mevrouw die zei dat dit voor haar de mooiste herinnering was aan deze dag. En na vandaag kunnen wij prima uitleg geven in het Duits, genoeg kunnen oefenen.

We hadden alle tijd en wandelden kijkend, kletsend, beoordelend, lachend en vertellend op ons gemakje door de tuin nog steeds genietend van het onverwachtte zonnetje.

IMG_4443

Voor de lunch hadden we een boterhammetje van thuis meegenomen, die we opaten op het grote grasveld bij de het nieuw aangelegde rhododendronparkje. Er was kennelijk net een voorstelling geweest, de stoelen stonden er nog en werden door ons rap in een kring gezet. Heerlijk op deze mooie plek.

IMG_4450
 Om een uur of twee zijn we naar Bad Zwischenahn gereden. Een gezellige plaats aan een meer. Op een terras een wijntje, een theetje of koffie met ja, alweer gebak genuttigd. Doel in dit plaatsje was een mooi kerkje: St. Johannes Kirche. Mooi gelegen aan het meer, een prachtige zeer verzorgde begraafplaats en een apart interieur.

IMG_4490

Om na het eten niet zo ver meer te moeten rijden zijn we naar Meppen DE gegaan om te eten bij Hotel-Restaurant: Schmidt am Markt. We waren het er over eens dat je hier erg lekker en niet te duur kan eten. De eigenaar was zeer gecharmeerd van onze "chique" verschijning, kwam gezellig even bij ons aan tafel zitten en trakteerde op een "afzakkertje".

IMG_4514

Het was weer een gezellige geslaagde dag en iedere keer blijkt toch weer dat we dit soort uitjes enorm waarderen.

IMG_4462

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s