solextocht

Vandaag stond er weer een gezellig uitje van de Red Stones op het programma. Een Solextocht. Prachtig! Ik heb vanaf mijn 16de een Solex gehad en het leek me geweldig om weer eens op zo’n ding te zitten. We verzamelden om één uur in Nieuw Schoonebeek bij “Speulenderwies”, waar de koffie met cake klaar stond op de gezellige deel. Onder de koffie vielen er nog een paar fikse stortbuien uit de lucht, maar toen we op de Solex stapten scheen de zon gelukkig. Voordat we wegreden kregen we uitleg over hoe het gas en de remmen werkten. We bliezen rode ballonnen op die aan de Solex werden bevestigd en tuften met onze rode hoedjes en petjes op gezellig achter elkaar over de Drentse fietspaden.

Helaas konden we onderweg niet fotograferen, want we mochten niet stoppen en al rijdend fotograferen durfden we niet. Er reed een begeleidster mee, die wèl alles op de foto zette en dat kunnen we binnenkort op de website van Speulenderwies zien. Weer terug stortten we ons op de frisdrank, koek, stukken meloen en aardbeien waar het organisatie commité, onze Marlies en Janny, voor hadden gezorgd.

Hierna vertrokken we naar Theetuin De Vlinder. Een mini camping in het gehucht Vlieghuis, tussen Schoonebeek en Coevorden. Ik had er nog nooit van gehoord. Het bleek een prachtige plek, met een bevlogen eigenaresse, die heerlijke yoghurttaart bakt, Magisch Drenthe Thee serveert en verrukkelijke ijsjes maakt. Vooral dat laatste sprak mij natuurlijk erg aan.

Zo zaten we gezellig in de zon te genieten van al dat heerlijks. Ook was er in de tuin en binnen Kunst te zien. Een korte wandel route waarlangs allerlei amateurkunst (heel leuk!) te zien was.

Dit beeld stond in de tuin. Het heet ‘Vrolijke dame”, maar werd door iedereen “Karin Bloemen” genoemd. Karin (niet Bloemen, maar Meyer) en ik kochten nog een leuk beeldje van een vogeltje voor in de tuin. Eind van de middag reden we naar huis. ’t Was weer een hele leuke middag geweest. Janny en Marlies bedankt voor de organisatie!

Queen B to B

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s