galerie geert w.

Het was een fantastische dag vandaag. Jannie had alles uit de kast gehaald om er een succes van te maken. Zaterdag 14-08-2010 werden we om half elf verwacht op de deel van de meer dan 100 jaar oude boerderij van Galerie Geert W. Allerhartelijkst werden we ontvangen door Janny W. met koffie en gebak. Janny deelt de liefde van haar man voor mineralen en gesteente en wilde ons daar graag meer over leren. Geert gaf ons een boeiende uitleg over sedimenten, liet ons mooie mineralen zien en vertelde over hun zoektochten. Jannie liet ons nog een “nepperd” zien. De zwarte stukjes op deze foto zijn geplakte loodstukjes. In de galerie werden we omringd door mooie sieraden van edelstenen gevat in zilver. Jannie maakt zelf ook sieraden en Geert heeft een edelstenenslijperij.

.


Vervolgens togen we naar de bossen van Schoonoord om de natuurkunstroute te wandelen. Dit jaar geen nieuwe kunst wegens tekort aan financiering maar een route langs de  kunst die nog aanwezig was van voorgaande jaren. Het leuke was dat wij nu ook opeens met de neus naar de grond liepen om te zoeken naar stenen. We hadden weer prachtig weer en genoten van de wandeling.

De aanwezige kunst was meestal zwaar gehavend. Maar de bedden van Stephanie Rhode (Duitsland) waren nog in zeer goede staat. Het kunstwerk heet “Overleven”.

Drie enorme bedden met een dikke laag mos. Er boven hangen kleine witte huisjes. Uitrusten en genieten van de kleine dingen is
hier waarschijnlijk de boodschap. En dat deden we dan maar.

IMG_0616

Yvonne en Dora konden niet mee lopen maar er was een geweldige oplossing bedacht. Jannie had haar campertje meegenomen met lekkere stoeltjes en de dames konden lekker in het zonnetje gaan zitten. Dat was wat wij dachten! Niks lekker zitten in stoeltjes maar een geweldige verrassing voorbereiden. Bij terugkomst bij de camper werden we opgewacht door de dames met een heerlijke fruit-prosseco en fruitspiezen.

IMG_0640
Puur genieten daar in de bossen van Schoonoord. Het was erg gezellig en nog was de koek niet op. Weer terug naar het huis van Jannie wachtte ons nog een verrassing. We mochten zelf pannenkoeken maken. In de tuin een tweepits gasstel en bakken maar. In de keuken van het gastenverblijf vonden we alles wat een pannenkoek lekker kan maken. Kaas, salami, ananas, perzikken, frambozenmoes, appelstroop en nog meer.

Jannie W. geweldig bedankt voor deze leuke dag!! En Geert W. voor de uitleg.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s