Zadelpijn en ander damesleed

Met 18 Red Steentjes gingen we naar de Muzeval naar een toneelstuk naar het boek van Liza van Samsbeek (geschreven door 2 dames).

Zadelpijn en ander damesleed is de succesvolle debuutroman van Liza van Sambeek (meer dan 250.000 exemplaren verkocht). Het gaat over de vriendschap van zes eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig die elkaar kennen vanaf hun studietijd. Eén keer per jaar gaan ze op fietsvakantie in Frankrijk. De vrouwen worstelen ieder met problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies. De actrices laten deze ontroerende fietsreis onomwonden zien: de langdurige vriendschap krijgt zware klappen te verwerken met grote gevolgen voor alle vrouwen.

Spelers: Margo Dames, Debby Petter, Esther Roord, Lieneke le Roux, Renée Soutendijk, Wimie Wilhelm en Has Drijver

Het publiek bestond voornamelijk uit vrouwen en die genoten van de voorstelling. Er was veel gelach te horen in de zaal en om ons  heen werd zachtjes meegezongen met de zeer herkenbare Franse liedjes als “Tous les Garçon et les Filles” van Francoise Hardy.

Na afloop met elkaar nog even gezellig wat gedronken in het Slakkenhuis.