Conventie 2011

Het is een stralende dag  donderdag 21 april: de dag van de zesde Red Hat Society Nederland Conventie in Zwolle. Georganiseerd door het Chapter Zwolle ” Veerig Verder ” van Queen Minke. De zesde Red Hat Society Conventie in Nederland.

Al vroeg waren de eerste Stoontjes op het station In Emmen. Dora zou met de regio taxi en scootmobiel naar Emmen en de taxi stond al om tien voor acht aan haar deur voor de trein van tien over negen. Dus ook Marianne maar naar Emmen om Dora daar niet alleen te laten zitten. Nu was het heerlijk weer en dan is het niet zo erg maar je zal in de kou een uur moeten wachten. Het was wel grappig in de trein om de reacties van de mensen te zien toen steeds meer Red Hatters op de andere stations instapten.

In Zwolle stond de dienst van de NS al weer klaar om Dora uit de trein te helpen. Dat is bij de NS allemaal perfect te regelen.

Op het station in Zwolle was het bij aankomst nog rustig maar dat zou snel veranderen met grote drommen kwamen de rood gehoedde dames de trap van de traverse af. Voorzien van een paatsnaambordje dat door de chaperettes van Zwolle was uitgereikt.

Het feest vond plaats in theater Odeon. Daar kan je vanaf het station in 8 minuten naar toelopen maar de organisatoren hadden een leuke route uitgestippeld door oud Zwolle.

Bij de toegang van de stad ontmoetten we de “Vlietland Vlinder” Zij zijn vorig jaar bij ons op bezoek geweest en dit jaar gaan we bij hun op bezoek.

Onderweg versieringen op straatnaambordjes, waterkranen, paarse en rode ballonnen in de etalages van winkels, en zelfs rode hoeden op de etalagepoppen. Maar ook bewoners van oud Zwolle. Paters, stadvertellers,  spinsters, een bedelaar en een troubadour. Heel erg leuk, een extra compliment voor de organisatoren van deze route.

Bij aankomst in het theater stond de koffie klaar maar was wel heel moeilijk te pakken te krijgen. De beroemde ‘zwollenaartjes’ , heerlijk hazelnootgebak, waren verdwenen voordat menigeen door had dat ze er waren. Na de koffie een programma in de mooie theaterzaal. Er kunnen 400 personen in de intieme zaal van Odeon. Wij waren vol bewondering voor de ambiance. Achtereenvolgend kregen wij een eigen gecomponeerd stuk van een celliste te horen, de ex-stadsdichter(es) van Zwolle met os een gedicht gemaakt voor de Red Hats, en een modeshow door een aantal dames van Veerig Verder die waren gekleed door de leerlingen van de mode academie van Rotterdam. In overleg met de draagster ontwierpen de leerlingen kleding naar het figuur. Mooi gedaan. Er waren leuke details te zien, een rode rits in een paarse rok, een rode kanten achtersplit in een paarse rok, een blinkende en schitterende mantel, mooie knoopsgaten etc.

En dan de uitstekend verzorgde lunch waar twee uur  voor werd uitgetrokken en die uren vlogen om. Een praatje maken met bekenden van eerdere reisjes of andere gelegenheden en voor je het weet weer naar de zaal.

Lunchen deden wij buiten,   25 graden op 21 april daar wil je toch wel van genieten.

Eenmaal binnen konden wij kijken naar een van de hoogtepunten van de dag: een optreden van Opera della Casa. Dat de toeschouwers dit optreden wel konden waarderen hebben de dames van de Opera della Casa ongetwijfeld goed meegekregen.

Na de bekendmaking van de winnaressen van de mooiste hoed van de dag kon Queen Minke deze zeer geslaagde Conventie afsluiten en de vlaggestok overdragen aan Queen Afrodyn “’t Friesche Haagje” van Heereveen. de organisatoren van de Conventie 2012.

Veerig Verder, enorm bedankt voor deze heerlijk dag!

Kijk ook even op DEZE LINK  met foto’s van Joop van Putten, ons toegestuurd door Queen Annette van de Red Hats Limbourg Venlo.

En op de site van Marjan van der Kuil