Op ontdekkingtocht van Giethoorn tot Blokzijl

Het was weer een superdag : woensdag 25 mei.

Om half elf werden we verwacht bij Café de Fanfare waar we getrakteerd werden op appeltaart, soezen met advocaat en chocola en arretjescake. Lekkers naar keuze of gewoon alle drie nemen Het weer was schitterend, weinig wind en veel zon. Ideaal voor een terras en een dagje op het water.

Na de  koffie was er tijd om even rond te wandelen in Giethoorn en je weet dat dat geld kost. De Steentjes hebben er een speciale neus voor. Binnen de kortste keren werd het juiste winkeltje gevonden en werden rode en paarse bloesjes aangeschaft, rode en paarse kettingen, mooie en minder mooie hebbedingen.

De liefhebbers van tuinen en mooie huizen, hadden geen tijd om geld uit geven want er valt in Giethoorn genoeg te zien. Deze dames wandelden op hun gemak wat rond, al kwebbelend natuurlijk.

Met de auto trokken we verder naar Restaurant de Otterskooi aan de Dwarsgracht waar we aan boord gingen van een typische Jan Plezier. Kleine bankjes in zo’n boot hoor, het was maar goed dat we ieder een eigen bankje hadden.  Via het Giethoornse meer varen we naar Blokzijl en aan boord werd door de organiserende dames een overheerlijke lunch geserveerd. Zelfs een prima gekoeld wijntje in echte glazen erbij!  In Blokzijl konden we even de benen strekken en het mooie plaatsje bekijken. Prachtige oude geveltjes en een leuk haventje. Elly had zin in wat avontuur. Voor we er erg in hadden zagen we haar weg rijden achterop bij John. Elly heb je het niet erg koud gehad tijdens je ritje naar muggenbeet. Denk nou niet dat John een bekende was, dit was een spontane actie. Gewoon even vragen of je een rondje mee mag rijden.

Van Blokzijl varen we via de sloten en vaarten (en langs cafe Grietje in Muggenbeet) weer terug naar de Otterskooi waar we in de avondzon nog genieten van een avond maaltijd. Om half acht willen we opeens allemaal weg. De piepkleine muggetjes beginnen te kriebelen. We hebben genoten van een stralende dag, erg goed georganiseerd door Elly, Janneke en Gerry. Bedankt dames !!