Drents Museum Assen

Woensdag 16 november 2011 geopend door Koningin Beatrix en vrijdag al bezocht door de Red Stones. Het Drents Museum te Assen is weer open en heeft een prachtige nieuwbouw.

De wereldberoemde architect Erick van Egeraat heeft de nieuwbouw van het Drents Museum vormgegeven. Naast het oude hoofdgebouw is een prachtige grotendeels ondergrondse tentoonstellingszaal van circa 1.000 m2 verrezen. Op het dak is een bijzondere tuin aangelegd met bewandelbare paden waar je na het museumbezoek even lekker van buiten kan genieten.

Het Koetshuis is de mooie nieuwe entree van het museum.

We wilden lekker vroeg in Assen zijn om de drukte bij het museum voor te wezen maar een Stoontje die de mail niet goed leest en rare capriolen bij het verkeerd rijden en zoeken naar de parkeergarage zorgden voor wat oponthoud. Allemaal niet erg want het museum is pas om elf uur open en daar hadden we even niet op gerekend. Koffie met wat lekkers hielp ons de tijd door te komen.

Meteen bij binnenkomst van het museum waren we al aangenaam verrast door het mooie interieur maar beneden in de nieuwe hal  waren we helemaal onder de indruk. Een mooie museumshop en overal alleen indirect  licht wat een aparte sfeer geeft.

In de zaal in aparte kamertjes de tentoonstelling: De Gouden Eeuw van China: Tang-dynastie 618-907 na Chr.

Voor je toekomt aan het bekijken van de prachtige tentoonstelling moet je eerst dit gebouw op je laten inwerken, het is een indrukwekkende zaal geworden met erg mooi licht. Het geeft een haast serene sfeer. Op de wanden van de “kamertjes” fragile tekeningen met gedichten uit de tijd van de tentoonstelling.

 

 

Iedereen genoot van de mooie tentoonstelling en onze Iet werd geinterviewd door de wereldomroep. Marlies had een mooi verhaal over een paard uit de Tang tijd die haar als student ooit werd aangeboden om te kopen maar ja waar haal je als student 600 gulden vandaan.

 

Gerda laat de sfeer en al het moois dat er te zien is rustig op haar inwerken.

Velen van ons zullen binnenkort weer naar het museum gaan want we waren het er over eens: hier moet je met je man ook echt naar toe.  Een geslaagd uitje dus!