Utereg me Stadsie

Dit keer was het de beurt van Joke en Tini om de activiteit voor mei de organiseren. En Joke’s man heeft een vriend, Hans,  die veel van de geschiedenis van Utrecht weet en zo kregen wij een uitstekende gids voor een rondwandeling door UTEREG (even klikken). Na de lange treinrit natuurlijk eerst even koffie met wat lekkers en Hoog Catharijne verlaten aan de kant van het Moreelse Park. Het mooie NS gebouw viel al genoeg over te vertellen. Altijd nog jammer dat daar de singel is gedempt en nu is het helemaal een janboel bij de Willemsbrug maar gelukkig is de Dom toren nog prominent aanwezig. We staken over richting Mariaplaats naar de Maria hoek en dan loop je langs mooie gebouwen en binnentuinen.

En onze gids wist mooie verhalen te vertellen. We genoten allemaal van de rondleiding en riepen al meteen dat dit wel voor herhaling vatbaar is. De route vervolgde naar de Oude Gracht:

Onze gids had heel slim een soort 8-toertje voor ons bedacht. In het midden zat restaurant De Rechtbank en de dames die wat minder lang kunnen lopen konden hier afhaken en de andere dames liepen nog verder mee, achter de Domkerk langs, door de Kloostertuinen.

De gids werd bedankt met een fles jenever, hoefde niet natuurlijk maar toch. Genoten hebben we van rondwandeling door Utereg me Stadsie. En het weer was ook nog goed. Waren we allemaal gekleed op regen en gewapend met plu. Het was niet nodig geweest. Het was de woensdag voor Hemelvaart dus de treinen voor de terugweg natuurlijk overvol. Verder dan het halletje kwamen we niet, we vonden een zitplaats op het trapje naar de bovenverdieping van de dubbeldekker naar Zwolle. Elly en ik konden nog net op tijd instappen met onze koffie van Starbucks. Jammer dat we niet meer bij elkaar waren. Ook in de trein van Zwolle naar Emmen zaten we opgesplitst en dat had niet gehoeven als we even op elkaar gewacht hadden.

Joke en Tini bedankt voor het organiseren.