Boerengolf

Marlies en Karin bedachten voor de maand juni: we gaan boerengolfen met aansluitend een bescheiden high-tea op een (hopenlijk)zonnig weitje. Dus: op donderdag 21 juni rijden 16 rode steentjes naar de boerderij van de familie Brinks in Holsloot. Daar worden ca 100 vrolijke “campina-melkkoeien” volgens het pure-graze systeem geweid op de landerijen van “Het Landschap”, en dáár mag je boerengolf spelen. We worden ontvangen door een enthousiaste zoon van Boer Brinks en worden onthaald op koffie/thee met krentewegge. Voor degenen die geen laarzen bij zich hebben (vanwege de aanwezige koeienvlaaien op de “fairway”) zijn er plastic overschoenen (nou ja schoenen…) aanwezig. We worden ingedeeld in groepjes van 4 of 5 en per 2 groepjes wordt er gespeeld, elk groepje krijgt één golfklompje aan een stok, waarmee om de beurt geslagen moet worden. De bal is ca 10 cm doorsnee en de holes zijn ingegraven emmers met een vlag erbij. Het parcours blijkt tamelijk zwaar, niet door de aanwezige koeien, die rustig doorgrazen, maar het gras is hoog en soms wat “kuilachtig”, opletten dus. Het blijkt niet zo eenvoudig: de ervaren golfsters in de verschillende flights hebben moeite de bal omhoog te krijgen, maar de beginners maken vaak een mooie slag, het is verrassend en soms hilarisch.

We lopen niet alle holes, de door Marlies en Karin beloofde high-tea lokt. Gelukkig schijnt de zon en langs een slootje ligt een zonnig weitje, waar we op de meegebrachte plaids kunnen genieten van sandwiches, hartige taart, (iets mislukte) muffins, vergezeld van een heerlijk koele witte bubbeltjeswijn uit Duitsland.

De nieuwsgierige hond van de familie is maar met moeite van ons gezelschap los te weken. Al met al een gezellige, sportieve middag.

Karin en Marlies bedankt voor deze gezellige middag.