Geke Hoogstins

Woensdag 5 september: Jannie Weggemans en Marijke Bloembergen hebben een uitje georganiseerd naar Geke Hoogstins in Eext. Klik even op haar achternaam en je ziet een interview met landschapskunstenaar en theatermaker Geke voor RTV Drenthe. Voor haar website klik hier.

Om twee uur werden we verwacht in de tuin van Geke Hoogstins in Eext, makkelijk te vinden was het niet en twee Stoontjes raakten het spoor helemaal bijster. Beiden hebben een TomTom!

Binnen toonde Geke ons een videopresentatie over haar werk en over Walkyre: multimediaal lokatietheater. Geke is met hart en ziel verbonden aan het landschap en verplaats zich als zij in het landschap loopt hoe het er in een bepaalde tijd uitgezien zou hebben. De laatste jaren wordt haar werk vooral geinspireerd door de rijke cultuurhistorie van het Drentse landschap. Wij waren diep onder  de indruk en het eerste uitje voor 2013 staat al vast, wij gaan graag met zijn allen naar het danstheater: TERUGKEER NAAR GAIA.

Geke heeft ook een passie voor koeien. Zwartebonte, Schotse Hooglanders, ze heeft er veel schilderijen van gemaakt. De koeien zijn lief, olijk, beetje ondeugend. Het karakter wordt een beetje uitvergroot waardoor wij ze zo leuk vinden.

Na de pauze maken we een wandeling door het natuurgebied van 2 ha. Het gebied ligt achter haar huis en heeft twee grote waterpartijen. Hier worden ook de Walkyre voorstellingen gehouden. Prachtige ambiance natuurlijk.

en met de Red Stones

Tijdens de wandeling vertelt Geke van alles. En dat allemaal onder het toeziend oog en voortdurende begeleiding van Poes.

En wie denkt dat het onze jeugd is die niet kan functioneren zonder mobiel, die heeft het helemaal mis. De Stoontjes kunnen ook niet zonder.

Jannie en Marijke, bedankt voor het organiseren van dit perfecte uitje. We hebben er van genoten.

We sluiten af met een schilderij waar Geke nog mee bezig is.

Advertenties