Naar Friesland naar: Eise en Jopie

IMG_8630

19 Februari 2013

Marga en Annie organiseerden voor ons een dagje Friesland. Helaas een regenachtige dag maar misschien maar goed ook want we hadden onze handen vol aan het programma. Met zonnig weer heeft iedereen zin om winkeltjes te kijken en daar was vandaag echt geen tijd voor. We gingen op tijd op pad en spraken af bij de parkeerplaats van ons lunchrestaurant en natuurlijk verliep deze afspraak niet goed, zonder mobiel waren we er niet uitgekomen. Het is iedere keer weer verbazing wekkend dat de een wel iets op de mail heeft staan en de ander niet! Wel allemaal dezelfde mail gekregen hoor! Maar goed uiteindelijk trof iedereen elkaar in het museumrestaurant van het Planetarium in Franeker. Met koffie en oranjekoek waren we allemaal weer bij de les en konden met plezier luisteren naar de gids van het planetarium.

IMG_8605

Met bewondering bekeken we de kamer waar Eise Eisinga zo lang gewerkt heeft maar ook bewondering voor zijn vrouw die dat al die tijd heeft volgehouden.Wat een precisiewerk! Knappe kop die Eise.

IMG_8601

Lopend naar ons lunchrestaurant “De Stadsherberg” komen we langs een van de oudste pandjes in Franeker:

IMG_8609

Na de lekkere lunch, reden we naar Workum voor het Jopie Huisman museum. Ook hier had de organisatie een rondleiding voor ons geregeld. Workum is een mooi plaatsje, veel kunst- en snuisterijenwinkeltjes. We moeten toch maar een keer terug in de zomer om op ons gemak deze mooie plaatsen in Friesland eens te bekijken. We sluiten de dag af met een drankje in “It Pottebakkershus”, gevestigd in een mooi pand. Inpandig een pottebakkerswerkplaats en een galerie. Erg leuk adres om even wat te drinken en/of te eten.

IMG_8636

Marga en Annie, bedankt voor de organisatie!

Frndshp1Garland1