Van Vod tot Vlot

Dinsdagmiddag 12 november kwamen de Red Stones Ladies bij elkaar in theater De Deel voor een heel aparte modeshow. Erg leuk dat ook zes vlinders van de Red Hat Butterflies aanwezig waren.

Nasima heeft deze middag georganiseerd en had ons uitgenodigd voor een tweede hands kleding show. Maar wat een verrassing, de kleding was weliswaar kleding met historie maar compleet getransformeerd naar unieke nieuwe kleding.

We werden in De Deel ontvangen met koffie en een etagere met lekkere zoete dingetjes waarna Margaret Jager en assistente Jopie Kingma ons lieten zien wat we kunnen doen met gebruikte kleding of met een miskoop of met kleding die je niet lekker meer zit.

IMG_0133

Neem dit truitje, gemaakt van een jaeger onderbroek, en ja waar de hand zit, zat de voorsluiting. Het kruis is uit de onderbroek geknipt en wordt dan ondersteboven aangetrokken. De armen gaan door de afgeknipte pijpgaten en van de pijpen zijn twee losse arm stukken gemaakt. Mooi afgebiesd met zilverkleurig band. Stond heel charmant.

De handige tip om sjaals wat makkelijker om te doen zodat ze mooi blijven zitten zullen we vast allemaal gaan toepassen.

IMG_0126

Margaret heeft het talent om van alles iets te maken, van lange rokken worden blouses gemaakt, van een mannenpak een mooi mantelpak voor haarzelf en van een prachtig gehaakt tafelkleed met twee strikjes een aparte omslagdoek. Wij werden twee keer drie kwartier geboeid door alles wat ons geshowd werd. De Deel zorgde na afloop nog voor heerlijke warme hapjes. Kortom een geweldige middag! Nasima bedankt voor het organiseren.

IMG_0115

De foto’s zijn van slechte kwaliteit, het licht werkte niet mee. Kijk even op de website van de Vrouwen van Nu uit Sleen voor duidelijke detailfoto’s; KLIK HIER

frndshp1garland11