Drenthe op zijn best

IMG_0009

Prachtig weer, de mooie omgeving van de Kibbelkoele, de gastvrijheid van Jannie Weggemans en de dag kan niet stuk.

Om tien uur stond in de tuin van Jannie de koffie met heerlijk, mooi paars rood gedecoreerd, gebak voor ons klaar. We hadden opdracht gekregen om wandelschoenen en zwemkleding mee te nemen. Geen idee wat ons te wachten stond. Het was dan ook wel grappig om te zie dat het ene Stoontje ferme wandelschoenen aanhad en een ander op hakjes kwam. Met de auto reden we naar de Kibbelkoele, niet ver van Jannie huis.

IMG_0004

Jannie vertelde dat zij hier als kind al kwam zwemmen in een, toen nog, klein meer. Het is later een grote recreatieplas geworden door de afgraving die nodig was voor de aanleg van de Frieslandroute. Het is een prachtige plek. Je krijgt er wel zand tussen de tenen en op de foto te zien, de Stoontjes houden daar  niet van.

IMG_0019

Een mooie wandeling van drie kilometer met uitleg van onze prive gids over het ontstaan van paden, herdenkingsplaat van een dappere vliegenier, boshuis dat te huur is bij Staatsbosbeheer

IMG_0029

 

 

bracht ons weer terug bij de parkeerplaats waar Dora, Yvonne, Jannie en Joke een heerlijk drankje hadden klaargemaakt en ook nog verrukkelijke fruitspiezen.

IMG_0037

En weer terug in de tuin van Jannie kon het grote “bak zelf je pannenkoekfestijn” beginnen.

IMG_0071

Jannie, heel erg bedankt het was een geweldige dag. Zelfs de weergoden hielden zich keurig, pas op het moment toen alles nagenoeg was opgeruimd begon het te hozen.