Apeldoorn Conventie 2015

IMG_4021Het was weer een geweldige Conventie 2015, goed georganiseerd door het chapter Apeldoorn: de Bezige Appel Bijtjes

Tien Stoontjes: Queen Elly, Iet, Gerda, Anita, Tini, Nasima, Marianne, Hennie M, Hennie en Janneke,

IMG_4054We zijn met de auto naar Apeldoorn gegaan en eerlijk gezegd mis je dan wel wat. Andere jaren gaven de aankomst op het station waar de Ladies vanaf alle perrons samenstromen extra plezier. De ontvangst was in theater Orpheus. De grote ruimte mooi versierd met grote paars rode strikken en overal paars rode ballonnen. En…kraampjes. Altijd goed voor kooplustige dames op zoek naar bling bling, een hoed, een sjaal of een paarse jurk.

IMG_3978Na de koffie togen we naar de theaterzaal waar we konden genieten van een erg leuk cabaret door de dames Hester Macrander en Elke Jansen (piano).

IMG_4006Na de lunch werden we in groepen opgedeeld voor een workshop Flamengo, Merenque dans of Bekketrekken. Schrijfster van dit verslag was ingedeeld bij de Flamengo groep. Geweldig leuk om te doen, maar o wat voel je je houterig als je de danseres bezig ziet.

IMG_4018Na de workshops werd iedereen weer verwacht in de theaterzaal waar we voor elkaar mochten optreden en het geleerde op het podium in praktijk brengen. Volgens mij stalen de Flamengo danseressen de show!

Voor volgend jaar staat de conventie al weer gepland, dan gaan we naar Haarlem waar de Red Bells van Zuid Kennemerland de Conventie zullen organiseren. Zij hebben met hun presentatie al een prachtig visite kaartje afgegeven, onze verwachtingen zijn hooggespannen.

IMG_4049Nog een hapje en een drankje en een leuke dag was al weer voorbij. Wij wilden de leuke sfeer nog even vasthouden en hebben heel gezellig en misschien een beetje uitbundig gegeten bij het nieuwe van der Valk restaurant in Zwolle.

IMG_4069