Hoog Bezoek uit Apeldoorn

Donderdag 11 juni: hoe hebben we het uit kunnen kiezen: stralend weer! De Red Stones hebben hoog bezoek ,uit het Koninklijk Apeldoorn, van de Bezige Appelbijtjes, het chapter dat dit jaar zo’n geweldige conventie had georganiseerd. Queen Elly van de Red Stones heeft alles uit de kast gehaald om er een mooie dag van te maken. Om half elf werden Stoontjes en Bijtjes ontvangen op het terras van Wielens in Noord Sleen. Op de voor ons gereserveerde tafels stonden vrolijke paars rode bloemen. Vanaf dit terras heb je een mooi uitzicht op de prachtig gerestaureerde boerderijen van Noord Sleen. Koffie met overheerlijk gebak van Eising uit Wachtum lieten we ons goed smaken. IMG_0763Na de koffie een bezoek aan het hunebed van Noord Sleen. Deed ons denken aan ons allereerste uitje negen jaar geleden naar het Hunebed Museum in Borger. Daar lazen we de spreuk van Egbert Hovenkamp: As Drent Binj Alties Stones Umdaj Tussen Hunebedden woont. En onze naam de Red Stones, destijds gekregen van Queen Ine Karman, is ontleend aan het feit dat wij tussen de hunebedden wonen. Geert, de man van Jannie kwam op de fiets naar het hunebed om uitleg te geven over het ontstaan. De Red Hat Ladies luisteren aandachtig naar hem.

IMG_0011

IMG_0029

Terug naar Wielens voor een uitstekende lunch. IMG_0785Na de lunch wordt het even opschieten geblazen. We rijden naar museum dorp Orvelte, waar we opgewacht worden in het Ottenshoes.

Hier zagen we een leuke diapresentatie, over het vroegere boerenleven in Orvelte,  en één van de gidsen heeft ons rond geleid door de stijlkamers van het Ottenhoes.
IMG_0030
Nadat we zoveel kennis over Orvelte op gedaan hebben, gaan we het dorp verkennen. Niet zomaar nee…….. we worden op pad gestuurd met een heuse speurtocht die ons naar mooie en interessante plekjes van Orvelte zal voeren.
IMG_0449Aan het eind van deze mooie dag nog een gezellig borreltje op het terras van Wielens. Maar eerst nog even de uitslag van de puzzeltocht. Hennie was de grote winnaar met 24 punten. Op de foto de vier beste puzzelaars met hun leuke prijzen.
IMG_0789Queen Elisabeta van Koeterwaals tot Filosoof had nog een leuke verrassing voor ons in petto.
queen anneliesVoor ieder van ons was er een aardig kadootje. Een ketting, oorbellen of armband. Natuurlijk leuk ingepakt in paars en rood.

IMG_0797Een groot compliment ook voor cafe Wielens die er mede voor hebben gezorgd dat het een prachtige dag is geworden.

Bezige Appelbijtjes erg leuk dat jullie bij ons op bezoek kwamen en we gaan ervan uit dat jullie net zo hebben genoten als de Stoontjes.

frndshp1garland11