Hoot 2015

 RHS European Hoot Amsterdam 2015

Half zeven opstaan, half acht naar station, half elf in Amsterdam en daar kon op perron 2B bij het GRAND CAFE Restaurant het feest beginnen.

Versie 2Twee honderd Rode Hoeden vrouwen werden verwacht bij de ontvangst voor koffie met een stroopwafel. Allemaal goed geregeld. Bij binnenkomst meteen betalen voor twee  koffiemunten en bij de inschrijftafel lag een enveloppe klaar met onze buffetbonnen en de herinneringsspeld.

Aan de koffietafel kwamen we in gesprek met vier British Red Hatters van de Boudicca Babes uit Colchester.

IMG_1012De vier dames waren al twee dagen in Amsterdam en helaas lag hun vriendin, die ook meegekomen was, in Amsterdam in het ziekenhuis met een gebroken heup. De Engelse Ladies wisten eigenlijk niet goed wat zij moesten gaan doen dus hebben we ze uitgenodigd om met ons mee te gaan naar Hermitage waar wij lopend heen zouden gaan.

hal

Marlies ging fietsen met een andere Engelse Lady, deze dame was goed voorbereid. De paarse rok ging hup uit en de broek voor het fietsen aan.

IMG_1027Wij kwamen Marlies tegen bij de Chinese tempel. Waar wij even binnen hebben gekeken.

Versie 2De dag verliep verder anders dan gepland.

Tijdens een lekkere lunch om de hoek bij Hermitage lieten de Engelse Ladies blijken dat zij net zo lief lekker door de stad wilden lopen en de bloemenmarkt stond nog op hun lijstje. Dus namen wij de brug over de Amstel, die met de mooie kroontjes, en liepen naar het Leidse plein. Een verrassing voor de Engelsen die maar wat graag met de Nachtwacht beelden op de foto wilden. De bloemenmarkt viel iedereen tegen. Geen bloem meer te zien, alleen bollen in de kramen. Een studente van de kunstacademie Den Haag richting fotografie wilde graag portretfoto’s van ons maken. Wij poseerden geduldig. We kregen zo wie zo veel verzoeken om even te poseren. Marianne kreeg wel een hele grote verassing op de bloemenmarkt. Een jongeman met prachtige roze dahlia’s ging voor mij op de knieen en vroeg of ik met hem wilde trouwen!! Natuurlijk wilde ik dat! Jammer dat we hier geen foto’s van hebben. Gelukkig konden we op het drukke Leidsche Plein nog wel met zijn achten een plek op een van de terrassen vinden. De serveerster sprak alleen Engels maar de kop thee wordt hier opgediend met koffiemelk!! Even lekker onderuitgezeten, mensen kijken. De energie om van hier nog terug te lopen richting Hefner (achter Berlage) ontbrak en trams genoeg die kant op.

Op de dam opnieuw een hilarisch gebeuren. Een groepje jonge mannen vierden een vrijgezellenfeestje en een van hen vroeg of ik op de foto wilde met de bruidegom to be.

image4

Met de bloem van mijn aanzoek nog in de hand, bedacht ik me geen moment en ging op de knieen om hem te vragen of ik hem nog op andere gedachten kon brengen.

Bij cafe Heffer, waar we met 200 (van de 400) Ladies gaan eten, was het een drukte van jewelste. Het verliep echter vlekkeloos. We werden verdeeld over meerdere zalen en op je enveloppe stond waar je groep was ingedeeld. Op de tafels vlaggetjes met de groepsnamen. Het buffet was redelijk, de wijn voldoende (daar moesten we wel even ons best voor doen) .

Versie 2Om half acht de trein en half elf weer thuis. Een erg leuke dag!!

rodehoedenlijnHello Marianne

Thank you for your contact, we enjoyed our day with you and were sorry that we could not find you later in the day to say ‘thank you’.
We also have sore legs and feet after all the walking, we must not complain.
Amsterdam is a beautiful city, we enjoyed our visit.  Please give Groetjes, Janneke,
Gerda and Henny our thanks and best wishes.
Laureen
Boudicca Babes of Colchester.