Wildlands

IMG_5582Mooier weer konden we niet treffen op maandag 6 juni tijdens ons bezoek aan het Belevenispark Wildlands. We wilden op tijd het park in en zo zaten we om kwart voor tien aan de koffie met vlaai in het restaurant van  woonzorgcentrum de Holdert.

Dit woonzorgcentrum ligt op een prachtige plek, direct naast de ingang van Wildlands en het Atlastheater en aan het grote plein. Hier vinden ze het  leuk als buiten binnenkomt en dus hebben ze graag gasten van buiten in hun restaurant en de bewoners vonden het wel leuk om ons daar te zien. Hoewel we ook wel commentaar kregen op “die gekkigheid”.

In het Park liepen we eerst richting Serenga.

IMG_5530

Wildlands schrijft hier zelf het volgende over:

“Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe… of een 50 cm groot stokstaartje. Je reis brengt je langs dansende nijlpaarden onder water, dwars door het gebied van de grappige prairiedogs. Maak kennis met de bewoners van het Dogondorp en beproef je geluk bij de goudzoekers. Serenga. Een onvergetelijke belevenis!”

Ik kan gerust schrijven dat wij hier alle vijftien van hebben genoten. Het tochtje met de truck is gewoon leuk, en je komt dicht bij de dieren.

IMG_5559

Volgens mij hadden de dames het erg naar hun zin en ja, beleven kan je dit wel noemen.

IMG_5566

Iet en Marianne hadden van te voren in de route rustpunten opgezocht. Op een van de mooiste plekjes van Serenga staan stoelen in de schaduw en kijk je over de savanne uit. Nieuw voor vandaag was de “trommelaar”, de Hoedjes deden met plezier even mee met de lessen. Voor een kort filmpje: klik hier

IMG_5578

Goed, na het “aapjes kijken”,  trommelen, kletsen in de schaduw tijd voor een groepsfoto.

IMG_5617

Alle paden komen weer uit op het middenplein en van daar liepen we naar Jungola. Vol bewondering voor:

IMG_5625

deze schitterende vogels. Joke had een bakje voer waar de vogels graag op af komen.

IMG_5635

Via de slingerapen kom je dan bij het bootpad. Scootmobielen en rollaters gaan met een speciaalbootje maar instappen is voor mensen die slecht ter been zijn toch wel erg lastig.

Tot slot zijn we nog naar de 3D belevenis. Veel gegil en veel gelach maar dat moet de lezer zelf maar gaan avonturen. Het was een prachtige dag en Wildlands is fantastisch!!

IMG_5562