Djembe en zang

8 maart 2017

In de winter is het leuk om iets te doen wat ons warm maakt, wat ons vrolijk maakt, wat ons uitgelaten als in het voorjaar maakt. Dus zochten we een beetje Afrikaanse zon bij Rose Mary de Souza

Rosemary heeft achter haar huis in Geeuwerbrug een lokaal waar zij workshops geeft. Het was wel een beetje koud bij binnenkomst maar de koffie stond klaar en eenmaal aan het werk hadden we het al snel warm.

Wat konden we verwachten? 

Zang, percussie, en – wie dat wil – dansen en aanleren van eenvoudige Afrikaanse liedjes.

Maar die Afrikaanse liedjes bleken helemaal nog niet zo makkelijk om aan te leren.

IMG_3755

Rosemary heeft geduld genoeg om gewoon weer opnieuw te beginnen.En zo lukte het toch om een liedje aan te leren, er een instrument bij te spelen en het geheel met ritmisch (nou ja soms a-ritmitsch) met dans te ondersteunen. Als toegift nog een hoffelijk lied waarbij de Stoontjes tijdens de dans vriendelijk naar elkaar bogen.

Een gezellige middag!

girls