Chapeaux

Op initiatief van het Apeldoornse chapter de Bezige Appelbijtjes gingen we 18 mei naar de HOOT voor de HOED, ofwel naar Paleis het Loo voor de tentoonstelling Chapeaux, de hoeden van Beatrix tijdens haar regeerperiode.

fullsizeoutput_1cfa

Met 14 Stoontjes en 2 Butterflies reden we in alle vroegte naar Apeldoorn. De dag begon met regen.

fullsizeoutput_1ccc

Niet zo heel erg want de organisatoren, Iet en Nasima, hadden voor ons een kopje koffie met een chapeaux taartje geregeld in de balzaal.

fullsizeoutput_1cd8

Daarna eerst tijd voor de tentoonstelling. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt daar aan de hand van zo’n 100 hoeden in beeld gebracht. Wat de tentoonstelling vooral ook zo leuk maakte waren de filmpjes van de gelegenheden waarbij Beatrix de hoeden heeft gedragen. Jammer maar we mochten geen foto’s maken daarom maar een paar hoedenfoto’s van internet gehaald.

Alle hoeden perfect passend bij haar kleding en de gelegenheid en wat opvalt is dat alle hoeden haar gezicht vrij laten en de rand van haar hoed nooit haar ogen verbergt. Knap! Je kan toch niet anders dan bewondering hebben voor deze vrouw.

Weer buiten bleek het nagenoeg droog, kleine spettertjes en dus even lekker frisse lucht halen in de prachtige paleis tuin.

fullsizeoutput_1ce3

Na het drentelen binnen en het wandelen buiten is het lekker om op een bankje even rustig te genieten van de mooie tuin.

fullsizeoutput_1ced

Een lekker bankje met uitzicht op de prachtige fontein.

IMG_4419Nu waren we bij een Hoot en dat betekent dat er vrouwen van alle honderd chapters in Nederland waren uitgenodigd, het hele complex is echter zo groot dat je geen idee had of er veel waren. Tot twee uur dan, het tijdstip waarop een groepsfoto gemaakt zou worden.

fullsizeoutput_1cfb

En dan nog een high tea ter afsluiting van een mooie dag.

Iet en Nasima bedankt voor de organisatie en Queen Elisabeta van de Appelbijtjes, bedankt voor de uitnodiging.

tentoonstelling