Dagje Rijksmuseum

11 juli, volgens de weersvoorspellingen zal het een regenachtige dag gaan worden in Amsterdam.  We hebben er goed rekening mee gehouden. Pluutjes, mee, regenjassen en bescherming voor de hoedjes. Maar eenmaal goed op weg, in de trein richting Amsterdam, breekt even voor Zwolle al een waterig zonnetje door. De treinen waren druk! Gelukkig hadden we gekozen voor de verbinding naar Amsterdam Zuid, dan hoef je na Zwolle niet meer over te stappen.

fullsizeoutput_2084

In de tuin bij het Rijks een broodje gegeten, waar mooie objecten van Dubuffet te bewonderen waren. Die meneer Dubuffet waren we al eens eerder tegen gekomen in het beeldenpark van het Kröller-Müller beeldenpark. Ons doel voor het museum bezoek was dit keer de extra exposities: New Realities: fotografie in de 19de eeuw en Small Wonders: micro snijwerk uit de late middeleeuwen. Beiden tentoonstellingen zeer de moeite waard. Het micro snijwerk was ongelooflijk kunstig.

Van museum bezoek wordt je moe en dan is het opnieuw heerlijk toeven in de mooie tuin. En een beetje spelen hoort er ook bij.

Via de PC Hoofdstraat wandelden we naar het Vondelpark om daar bij het paviljoen gewoon lekker te zitten, mensen kijken, drankje en hapje. En heerlijk weer. Nog geen druppel gehad.

IMG_4931

Om half zes hadden we het dwaze idee om met de tram weer richting station te gaan. Geen doen. De trams waren natuurlijk veel te druk bezet. Kordate Monique keek achterom, zag het terras van Keyzer en hup allemaal mee. Eerst maar eten en de drukte af wachten.

fullsizeoutput_201a

Eenmaal in de trein duurde het nog geen vijf minuten: regen!! Wat hadden wij een mazzel. We hebben het prima gehad en droog!

Meta en Marga, bedankt voor de organisatie.

frndshp1garland11