Groen Avontuur

Een idee van Karin en organisatie van Erica. Op woensdag 11 oktober gingen de hoedjes met Eko Tours in Exloo de bossen in. We werden hartelijk ontvangen door Ruud van Eko Tours met koffie en een lekkere plak koek. Warm aangekleed allemaal want het dreigde te gaan regenen en we zouden rondrijden in open terreinwagens.

fullsizeoutput_130

De chauffeurs voor de auto’s waren snel gevonden. Marianne, Erica en Jannie waren wel te porren voor een avontuur door de bossen. Na een korte uitleg, over het functioneren van de auto, konden we enthousiast op weg. De eerste rit ging naar een hunebed en omdat de naam van onze groep is afgeleid van de hunebedden moesten we hier natuurlijk echt wel even een foto maken.

IMG_6101

Het is een klein hunebed met oorspronkelijk 4 dekstenen waarvan er nog 3 aanwezig zijn. Het is één van de 54 hunebedden die in Nederland bewaard zijn gebleven. De intrigerende bouwwerken zijn vijfduizend jaar geleden gebouwd door het Trechterberkervolk. Ze dienden als gemeenschappelijk graf. Bron Staatsbosbeheer.

De E-terrein auto’s (niet harder dan 40) reden heerlijk. Dwars over grote takken en door diepe modderpoelen. En achterin vrolijk gegil van dames die het allemaal prachtig vonden. De natuur was prachtig, beginnende herfstkleuren, mossen en paddestoelen.

IMG_E6115

Geregeld stapten we uit om te luisteren naar de informatie die Ruud ons gaf over het mooie Unesco Geopark De Hondsrug.

Een bezoekje aan de schaapskudde van Exloo gaf ons veel plezier. De schapen waren in hun element bij de eikenbomen. De gevallen eikels kennelijk een ware lekkernij. Ook prachtig om de honden (als ik het goed heb onthouden waren het Australische Kelpi’s) aan het werk te zien. Op het kleinste teken van de herder gaan ze ogenblikkelijk aan het werk.

Aan het einde van de tocht zijn we naar Poolshoogte gereden. Toch wel een beetje koud geworden konden we ons hier weer opwarmen en genieten van warme chocolade melk en van het sublieme appelgebak met honing-noten saus en slagroom.

22459280_503406606704069_7482991808567109585_o

We hebben genoten van deze heerlijk middag in de natuur. Bedankt Erica!

IMG_6148

frndshp1garland11