12,5 jaar Red Stones

fullsizeoutput_4e2Dit mooie koperen jubileum hebben de Red Stones gevierd in de mooie stad Deventer. De stad bestaat dit jaar 2018 al 1250 jaar en de Deventer koek 600 jaar. Vroeg op pad vandaag, we verzamelden op de carpoolplaats en vandaar met een luxe bus naar Deventer. Meteen pret met de koperen diertjes waar Ine ons op trakteerde. Koffie dronken we in de Deventerkoek winkel vanwaar al 425 jaar de JbBussink koek komt in een pand net zo oud als de koek. Bij de koffie kregen we een koekproeverij van drie koeksoorten waaronder de jubileumkoek met bosbessen. En nog een traktatie bij de koffie. Queen Erica had voor ons allemaal een armband gemaakt en geen twee dezelfde! Het hele bezoek naar Deventer stond in het teken van koek en zo togen we na de koffie naar museum de Waag voor de koektentoonstelling. Ach en Ohh’s van vrouwen die de posters herkenden en verbazing bij de vrouwen dat ze de posters niet kenden. Hoe dan ook we vonden die kleurige oude posters allemaal mooi.

fullsizeoutput_490.jpegNa het museumbezoek tijd voor een groepsfoto. De motregen was gestopt en er kwam al weer een zonnetje door het wolkendek. Een mooi terras vlak bij, altijd heerlijk.

IMG_7965.JPG

In het museum hadden we een plattegrond gekregen voor een stadsrondwandeling. Uitleg kon je vinden op een bijbehorende app. Lekker geslenterd door de oude straatjes van het Bergkwartier.

fullsizeoutput_49a

Nog een bezoekje aan de ijssalon, een drankje langs de IJssel en afsluitend een diner bij restaurant BOAS waar wij genoten van een overheerlijk menu van de dag. Een aanrader. De buschauffeur bracht ons weer netjes terug bij de carpoolplaats.

De dag werd georganiseerd door Ine, Marianne en Dora. Dank Dames.

fullsizeoutput_495.jpegfotoalbum: klik hier

 

Advertenties